Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


tisdag 7 december 2010

Planlöst zappande

I flera dagar har jag varit för trött för att se en hel långfilm - återstår då endast ett ändlöst zappande mellan tv- kanalerna. Om fastan hade inkluderat tv mediet skulle hela experimentet kommit på skam,
här är alla program företrädelsevis gjorda av män om män. När vi lördag kväll ändå försöker att se en film på tv visar det sig vara betydligt svårare än att se en film på videobredband/bio. Under lördagkvällen är det faktiskt strängt omöjligt. Runt åtta, nio på lördag kväll visar nämligen kanal 1 Ransom av Ron Howard med Mel Gibson i huvudrollen, kanal 2 Match Point av döskallemärkta Woody Allen, 3:an visar först Dagisnuten av Ivan Reitman följd av Oceans Eleven av Steven Soderbergh, 4:an visar Shooter av Antoine Fuqua, 5:an Just Like Heaven - en romantisk komedi av Mark Waters följd av Berättelsen om oss av Rob Reiner, tv 4 + Hairspray av Adam Shankman följd av Livvakterna av Anders Nilsson, 6:an visar Röd Drake Hannibal Lector uppföljare av Brett Ratner och TCM Katt på hett plåttak av Richard Brooks följd av No small affair av Jerry Schatzberg. Av 12 möjliga filmval återstod bara att stänga av och läsa en god bok. Jag yrkar för reducerad tv- licensavgift för kvinnor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar