Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


lördag 5 april 2014

Fobiträning med Feministisk Filmfasta och Tusenskönor på Zita

Lördagen den 12 april klockan 15.00 håller jag en kurs i avancerad fobiträning för alla dom som lider av "duktigflickasyndromet" på biografen Zita.  Då övar vi tillsammans med Marie I och II, filmhistoriens bästa föreläsare inom disciplinen hedonism, på att inte ta skeden i vacker hand. Du kommer att få en rad livsbejakande tips på hur du på ett obscent och gränslöst sätt slickar på alla restaurangbestick, blåser bubblor i ölen, sätter eld på dina möbler, geggar med aladåben och gungar i kristallkronan. Så släpp alla måsten och allt viktigt du planerat för helgen, för det här är precis så onyttigt och lustbetonat som det låter! Det är också ett alldeles unikt tillfälle att både få se en av mina absoluta favoritfilmer, den kultförklarade filmklassikern Tusenskönor av Vera Chytilova, och höra dreamteamet Feministisk Filmfasta och A-märkt diskutera kvinnor på film och nödvändigheten av mer feministisk anarki på vita duken!

Filmvisningen är en del av A-märkt Filmhelg som arrangeras på Bio Rio och Zita mellan den 11- 13 april. Biljetter och resten av programmet hittar ni här: www.biorio.se, www.zita.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar