Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


söndag 26 februari 2012

Oscarsstatistik

Oscarsgalan hölls inatt svensk tid och av 39 pristagare i 24 kategorier var 4 kvinnor och då ska det även sägas att två kategorier är öronmärkta för kvinnor: Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa kvinnliga biroll. Mycket modern tillställning det där. Citerar Helen Mirren "Hollywood avgudar män och deras penisar".

2 kommentarer:

  1. Inte särskilt förvånande för någon så klarar endast två av samtliga nominerade filmer bechdel-testet. Se Anita Sarkeesians genomgång med visserligen inga nya, men ack så deprimerande slutsater här: http://www.feministfrequency.com/2012/02/the-2012-oscars-and-the-bechdel-test/

    För att glömma denna gala full av dammig patriarkal medelmåttighet gå och se "Alla talar om Kevin" av fantastiska Lynne Ramsay med Tilda Swinton (kommer inte på något adjektiv som korrekt beskriver hennes suveräna skådespelarförmåga).

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Kristin, ska genast läsa.

    Ja, just det... Lynne Ramsey, men vad har hon gjort sedan Morvern Callar? Jag har noterat den suggestiva trailern med fantastiska Tilda Swinton men tänkt att den där kioskromanen- överförd- till -film inte är min kopp te. Känns som om filmen kom i helt ny dager.

    SvaraRadera