Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


måndag 23 juli 2012

Äta sova dö - Hype it up


47 dagar kvar till den svenska premiären av Gabriela Pichlers Äta sova dö och idag blev det klart att den kommer att visas på Venedigs Filmfestival under Kritikerveckan. 

Men jag tycker inte att den fått den uppmärksamhet den förtjänar. Här behövs lite draghjälp! Jag åkallar därför alla inflytelserika hipstergossar från våra kulturinstitutioner som så beredvilligt klädde sig i mental scoutuniform och mötte Wes Andersons Moonrise Kingdom med ståndsmässig mässingstrumpet och det trendiga pipskägget slaget i en klädsam råbandsknop. Var lite schyssta och dela med er av ert kulturella kapital! För ert magiska lilla hypefinger över Gabriela Pichlers Äta sova dö. Glöm för ett ögonblick den Bill Murrey-castade och vattenkammade hipsterseskapismens lockelser och dra istället på er plastförklädet och gör denna angelägna skånska fabriksgolvspärla till höstens lilla svarta. Låt ryktet om dess storslagenhet färdas långt före premiären och skapa den formidabla monsterhype ni är kapabla till. 


Läs mer: 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5203323

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar