Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


onsdag 2 maj 2012

Amerikansk indieansommar

Sommarrepertoaren borgar för fläskiga uppföljare med namnkunniga superhjältar. Men även i USA finns det en liten fåra filmer som dukas upp för de lite mer kräsna och kanske något äldre biobesökarna. Nu släpps infon om den amerikanska biosommaren och det är roligt att se att det kommer två nya filmer av kvinnliga filmskapare att hålla utkik efter. Om vi har tur hittar filmerna till svenska biografer någon gång under detta eller nästa år. 

Seeking A Friend For The End Of The World är en komedi av debutanten Lorene Scafaria med Steve Carell och Keira Knightley i huvudrollerna. 

Men det är framförallt roligt att indiestjärnan, skådespelerskan och regissören, Sarah Polley är tillbaka med en sin andra film - Take This Waltz. Polleys debutfilm Away From Her från 2006 om en demensjuk kvinna, spelad av Julie Christie, var tyvärr en stor besvikelse. Därför är det väldigt roligt att nu läsa de positiva recensionerna av detta relationsdrama med Michelle Williams i en av huvudrollerna.
Kommer på svenska biografer 13/7.


Recension: 
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/tribeca-review-sarah-polleys-take-this-waltz-has-insights-and-edges-sharp-enough-to-stab-20120423

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar