Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


onsdag 8 januari 2014

Engelskspråkig film i röret 2014

Belle av Amma Asante
De sex engelskspråkiga filmer som får biorelease i USA 2014, de kommer förmodligen till Sverige försti slutet av året eller till och med nästa år, är följande. Shana Festes remake på 80 - talsfilmen Endless Love då med bland annat Brooke Shields. En intervju med Shana Feste hittar du här.

Belle, ett kostymdrama av den brittiska regissören Amma Asante. Det är hennes andra film som premiärvisades på Toronto filmfestival och handlar om Dido Elizabeth Belle vars mor var svart och far var en vit man som slogs mot slaveriet. Underbara nya zeländskan Niki Caro (Whale Rider) gör ett sportdrama med Kevin Costner - McFarland (Okej, det låter inte direkt dreamy) 


En kvinnlig regissör, Trish Sie, tar sig an ytterligare en stepupfilm, Step Up: All In. Sedan kommer Lana Wachowski med bror tillbaka med science fictionfilmen Jupiter Ascending.  Sist ut är Angelina Jolie som kommer med ett drama, Unbroken, som utespelar sig under andra världskriget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar