Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


söndag 26 januari 2014

Talande text - En livetweet från Varats olidliga lätthet

I lördags visade SVT2 Philip Kaufmans Varats olidliga lätthet från 1988. Det är en europudding med bland annat Juliette Binoche och Lena Ohlin som ansågs vansinnigt vågad och sexig när den kom. Idag känns den mest bara olidlig och hopplöst daterad. Filmen bygger på en roman av Milan Kundera och handlar om triangeldramat mellan Sabina, Tereza och Tomas och utspelar sig runt tiden för den dramatiska Pragvåren 1968.
  Ibland transkriberar jag saker jag ser på tv och film. Det brukar bli ofrivilligt komiskt. På Twitter kan man följa Europas viktigaste ligamatcher minut för minut. I lördag inledde jag på samma sätt världens första livetweet av Varats olidliga lätthet. För dig som av någon outgrundlig anledning missade detta mästerverk i lördags eller för dig som kanske aldrig kommer att se den men på ett ledigt och trovärdigt sätt vill kunna återberätta den för malliga manliga cineaster i polo kommer här hela referatet av filmen.
Jag återkommer med information om när nästa livetweetevent går av stapeln, dvs när SVT visar en för ändamålet lämplig film. Missa inte det! Men här kommer nu alltså Twitterversionen av:

Varats olidliga lätthet av Philip Kaufman, 1988, 171 min.
Med: Daniel Day Lewis, Juliette Binoche, Lena Ohlin mfl.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar