Månader av avhållsamhet

Detta är ett cineastiskt experiment. Ett sätt att undersöka vad som händer om man avstår ifrån att se filmer gjorda av män. Tveksam inför bilden av en mansdominerad filmbransch? Då inbjuder jag dig att här följa mina försök till cineastisk asketism.


tisdag 18 september 2012

Celluitpolisen behöver förstärkning, anropar Fetmastyrkan!

Idag hittade jag denna alarmerande information i min närmaste tidningsbutik! Var befinner sig fetmastyrkan! Varför dröjer ni?  Skrev i våras om Celluitpolisens arbete. Känner att det tål att upprepas. 

Hör du larmet från sirenen? Dra på dig byxorna, kavla ner ärmarna och styrsla polon för cellulitpolisen patrullerar och ingen går säker. 

Det finns som bekant grader i helvetet och i den lägsta kretsen hittar du utan tvivel cellulitprofitörerna. Likt talibanernas sedlighetspolis vaktar de filmstjärnornas varje höftrörelse för att hitta minsta lilla avvikelse. Sedan utbrister de med falsk inställsamhet "Titta! Kändisarna är precis som vi. De har också celluliter. Kolla vad äckligt! Men vänta, har du svårt att se? Då zoomar vi in lite. Ser du nu då? Om de har gropar i låret så behöver ju inte du ha komplex för att du har det. Vi publicerar bara de här bilderna för att du ska må bättre. Schysst va?

Under särskild hård bevakning står skådespelerskan Micha Barton. Här är drivkraften främst omtanken om hennes karriär. Det är viktigt att inte släppa taget om sitt utseende, särskilt inte i unga år. Ett begynnande månlandskap i låret vid 20  kan inte båda gott för en karriär i Hollywood efter 50.

Cellulitpolisen bekämpar inte bara gropar i låret utan är organiserad så att det finns flera enheter under dem inriktade på andra straffbara defekter såsom acne, övervikt och bristningar. Sedan finns det en ny enhet bestående av kårens yngsta förmågor. Deras uppdrag går under kodnamnet "operationkändisarutansmink". De är nytänkare, finns på Facebook och twitter och har till och med lanserat en webbsida för allmänheten med så kallade mugshots på kändisar utan mascara. Ett oerhört viktigt uppdrag i samhällets tjänst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar